Tuesday, August 7, 2012

Zasto izabrati buket za vjencanje od umjetnog cvijeca

Dan vjencanja prodje brzo. Puno se stvari desava odjednom i pola ih zaboravimo. Da nije bilo slika i video snimka, ja ne vjerujem da bih se sjecala puno detalja tog predivnog dana.

Po prirodi volim cuvati sitnice vezane za vazne dogadjaje i bas zbog toga sam odlucila da imam dva buketa - jedan za sebe i jedan za bacanje na svadbi. Jos uvijek cuvam svoj buket i svaki put kad ga vidim, zastanem i nasmijem se.


Biranje buketa se moze nekad uciniti kao nocna mora - kako izabrati onaj pravi od izmedju tolikih boja, oblika, stilova, detalja, pa cak i velicina buketa? Gdje uopste poceti?

Zahvaljujuci ovim mnogobrojnim opcijama, svaka djevojka i buduca mlada moze imati buket po ukusu. Sto mi se najvise svidja je mogucnost sacuvati vjencani buket kao uspomenu. Iz licnog iskustva, ovo bih preporucila svakoj mladoj.

Ako ipak zelite imati svjezi buket, mozete kupiti dva. Svjezi iskoristite za bacanje a sacuvajte drugi za uspomenu i slikanje.

Razlozi za vjencani buket od umjetnog cvijeca:

1. Buket traje vjecno (ili bar puno duze nego od svjezeg cvijeca)
2. Ne zavisi od vremena - nece se osusiti na suncu a ni smrznuti ako je vjencanje zimi. Uvijek ce izgledati prelijepo ma kakvo god da je vrijeme.
3. Ne zavisi od sezonskog doba- mozete naci orhideje u sred zime i izabrati cvijece po zelji bez obzira na doba godine.
4. Ne izaziva alergije - nema polena ni ostalih cestica kao svjeze cvijece tako da nece biti kihanja, crvenih ociju ili cestog brisanja nosa.
5. Bez iznedadjenja - buket se moze kupiti mjesecima prije svadbe tako da znate kako ce izgledati. Nece biti iznenadjenja i problema u zadnji minut sa cvjecarama.
6. Uspomena na specijalan dan - lijep ukras na polici ili u regalu koji ce svakodnevno ostaviti osmijeh na licu.
7. Uspomena kroz generacije - mozete ga dati kcerci, unuci, rodici za uspomenu koja ce se prenijeti s' koljena na koljeno i uvijek biti lijepa uspomena mladjim generacijama.

Razlozi za trajni buket od umjetnog cvijeca su mnogobrojni i razliciti zavisno od mlade i situacije. Ako imate svoje razloge ili prijedloge, podijelite ih s nama :)

Iren@

Slike via

No comments:

Post a Comment